Káva a žaludeční vředy
Studie ukazují, že kofein ze třech až šesti šálků kávy podporuje produkci žaludeční kyseliny a pepsinu. Ale stejně silně vylučování kyseliny kupodivu podporuje i káva bez kofeinu. Vředy proto může zhoršit jak káva s kofeinem, tak i bez kofeinu.
Když káva podněcuje sekreci kyseliny, teoreticky by měla zvyšovat i bolest vředů, ve skutečnosti tomu tak často není. Když se výzkumníci ptají pacientů, zda mají nějaké potíže poté, co vypijí kávu překvapivě vysoký počet odpoví, že ne.
Jedna studie provedená na Michiganské univerzitě zjistila, že pacienti s vředy, kteří pijí kávu, si na bolest vředů nestěžují více než ti, kteří nepijí.
Zdroj: Jean Carperová - Potraviny - zázračné léky
Komentáře
Nejlepši je Bikava !!!
hfkfhgkfhk
www.biocoffe.dxneurope.eu
- Odpovědět
Pošli odkaz