Nevolnost po nadměrné konzumaci vajec
Vaječný bílek je obtížně stravitelný, energeticky však má nepatrnou výživnou hodnotu. Může příznivě ovlivňovat stagnace potravy. Vaječný žloutek i vaječný bílek shromažďují v těle vlhkost. Mohou způsobit nevolnost a bolesti hlavy.
V tomto případě pomohou energeticky bohaté potraviny proměnlivých fází Dřevo a Oheň. Citróny (například horká citrónová šťáva se zázvorem a medem k detoxikaci), kyselé zelí, miso, zelený čaj, ječmen, kukuřice, zejména když je konzumována i s kukuřičnými „vlasy“ neboť kukuřičné „vlasy“ odvádějí vlhkost. Kukuřičná kaše alespoň týden vždy po ránu a několikrát denně malá porce kysaného zelí nám opět navrátí pocit zdraví.
Zdroj: Manuela Heider de Jahnsen - Čínská medicína prevence a léčení stravou
Reklama
Komentáře
já měl čtyři volská oka k obědu a péro mi stojí, že bych opíchal kozu
objev jak noha - nevolnost po...Ale teď víš, že si máš dát kyselý zelí:-)
ještě lepší je zásadité zelí!!!
No když snim smažený vajíčka . nesnim to všechno páč mě hne začnej bolet palda -_-
Dobrý den. Pamatuji si, že jsem asi v sedmi letech o velikonocích zkonzumoval nadměrné množství vajec. Po několika hodinách jsem začal velice silně říhat. To říhání strašně smrdělo po zkažených vejcích. Když to matka zjistila, urychleně přinesla nočník. Po několika okamžicích jsem do něj vyzvracel asi tři veliké porce blitů. Ty blity smrděly po zkažených vejcích ještě víc než to krkání. Byl to takový smrad, že když matka ten nočník s těmi blity odnášela, nablila do něj také. Ty blity potom vylila do umyvadla.
- Odpovědět
Pošli odkaz