Makadamiový olej

Také se nazývá Macadamův ořešák. Z plodů, ořechů, se lisuje velmi kvalitní, bledý olej slabé vůně. Nejlépe jej lze popsat jako výživový olej pro pokožku. Jeho celkový profil je velmi blízký lidskému kožnímu mazu. Nejenže podporuje hydrataci a zajišťuje regeneraci kožní tkáně, ale také chrání buněčné lipidy před žluknutím. Má praktický význam pro zralou a citlivou pleť. Zvýšení její ochrany dosáhneme přimíchání oleje jojobového. Kosmetičky, maséři a fyzioterapeuti ocení makadamový olej při ošetřování suché pokožky a ztvrdlých míst loktů, chodidel a kolen. Při vnitřním užívání se uplatní zdraví prospěšné tzv. mononena-sycené mastné kyseliny, hlavně kys. olejová 54-63% a kys. palmitoolejová až 23% (tato je u rostlinných olejů vzácná, jejím zdrojem bývá rybí tuk).

Přečtěte si také:

Aromaterapie

Rizika a kontraindikace aromaterapie

Tento preparát můžete zakoupit na: http://www.001shop.cz/Aromaterapie